Het is mogelijk om take-profit- of stop-loss-orders in te stellen voor effecten die je al in je portfolio hebt. Klik om te beginnen op de knop 'Verkopen' in het detailoverzicht van het effect dat je wilt beschermen en bepaal het doelbedrag of het aantal te verkopen aandelen. Volg vervolgens de onderstaande stappen:

Hoe zet je een take-profit-order op
- Voeg een limietprijs toe, d.w.z. de hoogste prijs per eenheid waartegen je wilt verkopen.
- Klik op 'Verkopen' om een lopende verkooporder aan te maken met een limietprijs (take-profit-order).
- De order wordt automatisch uitgevoerd zodra de prijs van het effect de opgegeven limiet bereikt.

Hoe zet je een stop-loss-order op
- Voeg een stopprijs toe, d.w.z. de laagste prijs per eenheid waartegen je wilt verkopen.
- Zodra de opgegeven stopprijs is bereikt, wordt de order omgezet in een marktorder (stop-loss-order). Opmerking: Het kan worden uitgevoerd tegen een lagere prijs.
- Om te voorkomen dat jouw effecten voor een lagere prijs worden verkocht dan jouw opgegeven stopprijs, kun je eveneens een limietprijs toevoegen (stop-limit-order).
- Klik op 'Verkopen' om een lopende verkooporder met alleen een stop of een stop-limietorder aan te maken.