Belangrijk: Een mobiel apparaat moet altijd gekoppeld zijn aan je account. Zonder een actieve apparaatkoppeling heb je geen toegang tot je account en wordt je gevraagd om tweefactorauthenticatie te activeren nadat je je hebt aangemeld met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Ontkoppelen met toegang tot je gekoppelde apparaat

Log in op de Scalable Capital-app. Selecteer "Profiel" > "Tweefactorauthenticatie" > "Gekoppeld apparaat verwijderen". Het verzoek wordt automatisch bevestigd op je gekoppelde apparaat.

Je kunt de apparaatkoppeling ook verwijderen via een niet-gekoppeld apparaat. Log in op de Scalable Capital-app. Selecteer "Profiel" > "Tweefactorauthenticatie" > "Gekoppeld apparaat wijzigen".
Als je het apparaat koppelt via een niet-gekoppeld apparaat, moet je het verzoek bevestigen via jouw gekoppelde apparaat.

Ontkoppelen zonder toegang tot je gekoppelde apparaat / Deactiveren met behulp van de back-upcode

Als onderdeel van het activeringsproces ontvang je een back-upcode. Deze is vereist voor deactivering.

Selecteer bij het inloggen "Geen toegang tot gekoppeld apparaat?" en voer vervolgens je back-upcode in.

Deactiveren met behulp van een SMS

Als je noch je gekoppelde apparaat noch je back-upcode hebt, kun je je tweefactorauthenticatie maximaal drie keer zelf resetten. Hiervoor is het noodzakelijk dat het mobiele nummer dat je bij ons hebt opgeslagen up-to-date is en dat je er toegang toe hebt.

Selecteer bij het aanmelden "Geen toegang tot gekoppeld apparaat?". In plaats van de back-upcode in te voeren, selecteer je in deze stap "Back-upcode niet beschikbaar" en vraag je een code aan via SMS.
Je ontvangt dan een SMS met een bevestigingscode, die je vervolgens invoert en bevestigt in de app. De apparaatkoppeling is nu verwijderd.

Als je deze methode al drie keer hebt gebruikt of geen toegang (meer) hebt tot je opgegeven mobiele nummer, neem dan contact op met ons Client Success-team op support-nl@scalable.capital.