Tweefactorauthenticatie dient als een extra beveiligingslaag en effectieve beschermingsmethode voor je Scalable-account tegen ongeautoriseerde toegang.

Bij tweefactorauthenticatie worden twee afzonderlijke factoren gebruikt om de toegang tot jouw account te verifiëren. De eerste factor is je gebruikersnaam en wachtwoord. De tweede factor is iets waar alleen jij toegang toe hebt, bijvoorbeeld je smartphone. Daardoor kan een onbevoegde persoon zonder de geautoriseerde smartphone geen toegang krijgen tot jouw account of gevoelige wijzigingen aanbrengen, zelfs als hij/zij jouw gebruikersnaam en wachtwoord zou weten.